Арена

Київські чиновники готові порушити права десятків дітей-інвалідів

Влада Святошинського району міста Київ готується відібрати значну частину приміщень у спеціальної школи-інтернаті № 16, де навчаються діти з  інтелектуальними порушеннями легкого та помірного ступеня.

Як повідомила онлайн-газеті “ПолітАрена” група батьків, що виховують дітей з особливими освітніми потребами, Святошинська райдержадміністрація має намір розташувати в будівлі Київської спеціальної школи-інтернату № 16, де школярі навчаються та отримують освітні та корекційні послуги, додаткову організацію – Інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) Святошинського району.

“Розміщення ІРЦ  погіршить умови корекційної роботи з нашими дітьми – у них відберуть окремі приміщення, які наразі всі задіяні. Скупчення сторонніх осіб, відвідувачів у закладі освіти сприятиме збудженню, роздратуванню наших дітей, що перебувають на «Д»-обліку у психіатра. І в умовах карантину скупчення людей протипоказане. Крім того, діти з іншими нозологіями не можуть перебувати у школі для дітей з інтелектуальними порушеннями згідно до вимог п.13 Положення про спеціальну школу”, – заявляють батьки.

Саме тому вони категорично заперечують проти незаконного, на їх переконання, відчуження частини будівлі і просять представників влади стати на захист прав  дітей, що мають особливі освітні потреби, допомогти зберегти будівлю тільки для однієї освітньої установи – спеціальної школи № 16.

Батьківський комітет у своїй заяві наголосив, що зараз ІРЦ займає окрему будівлю на території іншого ЗЗСО у Святошинському районі, але цю споруду місцева влада хоче здати в оренду.  Можливо, саме через це в черговий раз постало питання про, фактично, рейдерське захоплення частини будівлі школи, яка займає привабливе місце неподалік станції метро.

Фото: Путівник по Києву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *