Політвернісаж

Стали відомі імена прислужників Коломойського, яких не лякає дефолт України

Із загальних понад 13000 правок 6000 подав виключений з фракцій «Слуга Народу» Антон Поляков.

Народні депутати Антон Поляков і Ольга Василевська-Смаглюк, приведені в свої крісла під брендом «зеленого» президента В. Зеленського, в котрого відсутні державне мислення та належна освіта, подали 7500 поправок до другого читання закону про банки, який заборонить повернення «Приватбанку» колишньому власнику Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

За даними активістів, із загальних понад 13000 правок 6000 подав виключений з фракцій «Слуга Народу» Антон Поляков, і це рекорд.

Ще близько 1500 правок, за їхньою інформацією, подала чинний член фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк, колишня журналістка «1+1».

У Центрі протидії корупції стверджують, що ще двоє депутатів «з групи Коломойського», прізвища яких наразі з’ясовуються, подали ще по півтори тисячі правок.

Нагадаємо, що народні депутати внесли 13 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Зазначимо, що 6 квітня – останній день внесення правок.

Раніше повідомлялося, що Тимур Міндіч, соратник Коломойського приїжджав в Офіс Зеленського перед голосуванням «антиколомойского» закону.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів.

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам.

Нагадаємо, Україна може залишитися без кредиту МВФ, що загрожує серйозними фінансовими наслідками для українців.

Верховна Рада дуже довго відмовлялася ухвалити «антиколомойский» закон про недопущення повернення олігарху націоналізованого «Приватбанку». Але ж саме на цьому законі наполягає МВФ.

Як відомо, узгоджений проєкт надійшов до парламенту ще наприкінці 2019 року, однак до сесійної зали так довго й не міг потрапити – не проходив комітет. Натомість з’явився альтернативний – авторства народного депутата Олександра Дубінського, який дозволяв Ігорю Коломойському та його партнерам відсудити у держави компенсацію за банк. Такий варіант не влаштовував МВФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *