Арена

Росія втратила новий “Панцир” у Лівії

За підтримки турецьких дронів війська визнаного ООН уряду Лівії вчора захопили останній важливий пункт на заході країни, який контролювали прихильники генерала Хафтара, повідомляють “Тексти”. Нагадаємо, що на стороні Хафтара воюють найманці з Росії, Єгипту та ОАЕ.

Хафтар досі контролює східну частину країни включно з важливими портами та нафтовими родовищами. Однак останнім часом його війська зазнали низки поразок. Урядові сили отримали суттєву військову та логістичну підтримку від Туреччини, що змінило перебіг конфлікту, при тому що у свій час Хафтару майже вдалося захопити столицю Лівії, Тріполі.

У якості трофею урядові війська, серед иншого, захопили новенький зразок російської “диво-зброї”, системи ППО “Панцир”. Це перший випадок, коли комплекс вдалося захопити неушкодженим. Ще один комплекс був знищений позавчора внаслідок удару дронів турецького виробництва. “Панцирі” вартістю близько 80 млн доларів просувалися Росією як небачений за ефективністю тактичний засіб ППО. Однак кількість знищених або захоплених систем незабаром перевищить десяток, водночас інформацію про те, що хоча б одна повітряна ціль була збита цим комплексом, знайти важко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *