Арена

Поліція дала черговий привід для обурення суспільства, поки на місцевому рівні

В Івано-Франківську поліціянти принижували підлітків, яких затримали на вулиці нібито за бійку.

Про це повідомляє видання “Галка”.

Інцидент стався 30 травня приблизно о 19:30. Поліцейські на вулиці помітили двох хлопців, які билися. Вони затримали їх і відвезли до відділку за порушення громадського порядку.

Однак хлопці заперечували вину. Вони підкреслили, що билися лише в жартівливій формі. Але копи спілкувалися з хлопцями, як зі злочинцями. Одному із затриманих вдалося записати на аудіо їхню розмову.

На записі чутно мати від правоохоронців і погрози підліткам, одному з яких всього 17 років. Також поліцейські били хлопців. Одного вдарили в груди, а другого – по обличчю. Крім того, їх змушували роздягтися до білизни, принижували за татуювання (питали, чи готові вони за них відповісти, і в майбутньому будуть відповідати за них “на зоні”), запитували, “під ким вони ходять”. Поліцейські взяли у юнаків відбитки пальців, а тату сфотографували.

Хлопці відмовилися підписувати будь-які документи, які підготували поліцейські. Це дуже розлютило одного з “копів” і викликало чергову хвилю гніву і матів.

Батькові одного з хлопців подзвонили з поліції і повідомили про затримання. Він приїхав до відділку, але ще не знав про нецензурні вирази і тиск на його сина. Хоча чоловік також помітив зухвалу поведінку “копа”, який навіть відмовився представлятися.

Батько підлітка передав аудіозапис непристойної розмови співробітників поліції з дітьми в прокуратуру. Зараз проводиться службове розслідування.

Раніше онлайн-газета ПолітАрена зазначала, що повідомлення про свавілля поліції все частіше з’являються в інформаційному просторі. І останній кричущий випадок, нагадаємо, відбувся у Кагарлику, де двоє відморозків у погонах зґвалтували дівчину та побили чоловіка.

Відомий український політичний журналіст Віталій Портников, реагуючи на події в Кагарлику згадав, що подібний скандал у Врадіївці став “прелюдією до Майдану 2013-2014 років”.

“Оточення тодішнього глави держави було готовим боротися за владу і фінансові потоки без розуміння того, до яких суспільних наслідків може привести ця боротьба, яким може бути результат резонансу тієї чи іншої справи. В результаті до Майдану Янукович прийшов уже значно ослабленим, його у буквальному сенсі слова не було кому захистити, крім бійців елітних підрозділів. У Януковича залишилися старі вороги, патріоти України, а от байдуже населення – виборці Януковича – відчували огиду до свого недавнього кумира. Програв і Янукович, і ті, хто допустив Врадіївку, і ті, хто використовували трагедію заради боротьби із конкурентами. І в цьому сенсі Зеленського, якого оточують такі ж непримиренні і жадібні соратники, як і Януковича і якого підтримує таке ж байдуже до майбутнього країни населення, як і Януковича, цілком може очікувати доля Януковича. Кагарлик – це сигнал того, що процес пішов”, – нагадує журналіст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *