Арена

Киян закликали захистити державну мову від завзятих “слуг”

Народний депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович заявив, що акція на захист державної мови відбудеться 16 липня о 9:00

Про це він написав у Facebook.

“Вчора увечері Разумков (голова ВР, – ред.) заявив, що антимовний закон Бужанського (депутат від “СН”,- ред.) парламент розглядатиме не в четвер 16 липня, а наступного дня”, – повідомив нардеп.

В’ятрович написав, що це не змінює планів щодо мітинґу 16 липня.

“Ми збираємося 16 липня о 9:00 біля парламенту – тому, що мова одна з основ нашого суверенітету”, – додав нардеп.

Він зазначив, що цей день – річниця вступу в дію закону про функціонування української як державної.

“Ми збираємося 16 липня, щоб депутати зрозуміли чому не варто рухати закон, ані 17 липня, ані в будь-який инший день. А потім зберемося і 17 липня і в будь-який инший день, бо кожен з них надається для захисту мови”, – підсумував В’ятрович.

Нагадаємо, 17 червня Гуманітарний комітет не підтримав законопроєкт №2362 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти” авторства “Слуги народу” Максима Бужанського, що дозволяє навчання в школах не державною мовою.

Законопроєкт нардепа-“слуги” Максима Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80% предметів у школах українською мовою планували розглянути у ВР на 30-ту річницю Декларації про суверенітет.

Через розгляд законопроєкту Бужанського про мову освіти, яким фактично скасовується перехід на українську в російськомовних школах, Володимир В’ятрович закликав до мітинґу під ВР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *