Арена

Путін дав Зеленському зрозуміти, що війна на Донбасі не припиниться і в час перемир’я

Путін в телефонній розмові з Зеленським поставив під сумнів успіх чергового перемир’я на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Кремля за підсумками телефонної розмови президентів

“Володимир Путін охарактеризував прийняту 15 липня Верховною Радою постанову про проведення місцевих виборів у 2020 році як таку, що суперечить Мінським угодами і ставить під загрозу перспективи врегулювання.

Крім того, висловлено серйозну занепокоєність у зв’язку з недавніми заявами високопоставлених офіційних осіб України про неприйнятність низки положень “Комплексу заходів” і необхідність його перегляду.

Президент Росії особливо відзначив, що ще раз озвучена Володимиром Зеленським у ході нинішньої телефонної розмови позиція про безальтернативність мінських домовленостей повинна знайти своє підтвердження в реальних діях київської влади”.

У Кремлі повідомили, що телефонна розмова відбулася за ініціативою української сторони.

В ході розмови було констатовано необхідність підвищення ефективності переговорних зусиль у рамках мінської Контактної групи, дана позитивна оцінка погодженню на засіданні групи 22 липня додаткових заходів з припиненню вогню, які набувають чинності з 27 липня, а також акцентована важливість безумовного дотримання цих домовленостей “учасниками конфлікту”.

Повідомляється, що з російської сторони підкреслена пріоритетність реалізації прийнятих лідерами “нормандського формату” рішень, в тому числі за підсумками саміту в Парижі в грудні 2019 року.

Президенти також обмінялися думками щодо ситуації навколо пандемії коронавірусу.

Раніше про телефонну розмову між Зеленським і Путіним повідомила пресслужба українського президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *