Арена

Російську опозицію може бути знищено фізично

Російського опозиціонеру Олексію Навальному стало зле просто на борту літака, коли він повертавсь з Томська, його госпіталізували через токсичне отруєння.

Про це повідомила його прессекретарка Кіра Ярмиш.

“Сьогодні вранці Навальний повертався в Москву з Томська. У польоті йому стало погано. Літак екстрено сів у Омську. У Олексія токсичне отруєння. Зараз ми на швидкій їдемо в лікарню”, – написала вона у Twitter.

Вона додала, що цей діагноз йому поставили лікарі.

Вона припустила, що опозиціонера отруїли чимось, підмішаним у чай, оскільки, за її словам, це було єдине, що він пив уранці. “Зараз Олексій непритомний”, – написала Ярмиш і додала, що Навальний перебуває в реанімації.

Стан Навального залишається важким, він в комі, повідомляє Ярмиш.

“Олексій, як і раніше, на апараті ШВЛ. Він у комі у важкому стані. Результатів аналізів поки що немає”, – написала вона у Twitter.

За її словами, інформації від медиків про те, що сталося з Навальним, поки що немає.

“Ухильна реакція лікарів лише підтверджує, що це отруєння. Ще дві години тому вони були готові поділитися будь-якою інформацією, а тепер явно тягнуть час і не говорять, що їм відомо”, – додала прессекретарка.

Коментуючи це отруєння російський діяч, колишній адвокат деяких українських політв’язнів Кремля Марк Фейгін в ефірі одного з телеканалів висловив впевненість в тому, що це отруєння – операція російських спецслужб, які багато вже людей труїли, як всередині країни, так і за її межами.

“Чому це сталось саме зараз: ну по-перше вони могли це все давно вже готувати і так просто співпало, адже планування операції займає місяці. До того ж можливо, шукали можливість не отруїти, аби він помер, а от як Ющенка, коли його отруїли токсинами і зіпсували зовнішність. По друге – справді, можливо вирішили саме зараз через події не лише у Білорусі, а й у Хабаровську. Тому що протести в російській провінції ніким не керуються. Навальний визначився з датою всеросійського протесту. Можливо, я не знаю і не стверджую. Вони, можливо прийняли рішення вивести його з гри, адже зараз він буде зайнятий власним здоров’ям. Скільки це займе часу ніхто не знає. Я припускаю, що спусковим механізмом могло стати якесь рішення про проведення всеросійської підтримки протестів у Хабаровську. Нагадаю, Лукашенко особисто звинувачував Навального в тому, що він бере участь в організації протестів у Мінську”, – зазначив Фейгін.

Відомо, що кілька років тому сталось вбивство іншого яскравого опозиціонера Бориса Нємцова. Іншої опозиції, яка б вирізнялась з-поміж натовпу політиків в Росії наразі немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *