Арена

На честь українського художника створять музей

Міністр культури Ткаченко розповів про плани створення нового музею на честь українського художника Олександра Ройтбурда, який нещодавно помер у віці 59 років.

“З життя пішов геній і дивовижна людина. Він закохав у мистецтво сотні тисяч людей. Останнім часом він хворів. Але не втрачав силу духу, почуття гумору і мав великі плани – не тільки розвиток і реставрація Одеського художнього музею. Нещодавно надав документи до міністерства з реставраційних робіт… А ще – горів ідеєю створення Музею сучасного мистецтва в Одесі. Втілити його мрію в життя тепер повинні ми. В його пам’ять”, – написав Ткаченко у Telegram.

Олександр Ройтбурд народився в 1961 році в Одесі. Сьогодні його роботи експонуються в музеях США, Словенії, України та Росії. З 1993 року працював у арт-директором асоціації “нове мистецтво”, з 1999 по 2001 рік очолював його. Був директором галереї Марата Гельмана в Києві. 2017-го виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *