Арена

Болгарських підприємців викрили на шахрайстві з розміщенням українських біженців у країні

Міністерство внутрішніх справ Болгарії знайшло порушення в розміщенні біженців з України.

Про це заявив очільник болгарського МВС Іван Демерджиєв після парламентських перевірок, передає «Свободна Європа».

У Болгарії українських біженців поселяли в готелях, пансіонатах, таборах і на базах відпочинку. Це фінансувалося державним бюджетом і коштом Європейського Союзу.

Перевірка виявила подвійні реєстрації, розміщення такої кількості біженців, місць для якої немає в готелях, поселення людей, які не вʼїжджали в Болгарію, і дітей, які не народилися. Ці дані передали в прокуратуру.

«Іноді це готелі, кілька, що належать одній особі, яка не може не знати, що ці біженці перебувають у трьох різних місцях одночасно, які перебувають у її власності», — пояснив Демерджиєв.

Ситуацію він обговорив з пані послом України в Болгарії Олесею Ілащук. Мета перемовин — відрізнити біженців від людей, які приїхали до країни як туристи.

Водночас голова МВС заявив, що тези, мовляв, українські біженці — це «туристи, які їдуть на курорт», використовують проросійські групи в соцмережах і представники проросійських політичних партій та організацій.

Нагадаємо, що новоспечена дипломатка Олеся Ілащук жодного дня не працювала хоча б у дотичних з дипломатією галузях. Уродженка Чернівців починала свою робочу діяльність як вчителька англійської мови у школі. Згодом спробувала себе у журналістиці, у буковинському підрозділі ICTV. Пізніше вона переїхала до Києва і почала працювати у “Славік-груп iнвeстмент” директором з міжнародного розвитку та зв’язків із громадськістю.

У 2005 році майбутня амбасадорка пов’язала життя з коштовним камінням, працювала у кількох ювелірних компаніях, а згодом Олеся Ілащук стала виконавчим директором ТОВ “Академія сучасної освіти”, що управляє освітніми закладами. У 2015 – гендиректором ТОВ “СтарПак” (профіль роботи – виробництво тари, пакування тощо). У 2016 – переїхала з Києва до Баку, де на два роки очолила видавничий дім “Шарг-Гарб”.

Попри такі карколомні успіхи, пані Ілащук у 2018 році кидає кар’єру топменеджера на користь… приватної практики психотерапевта в Києві. Без вищої медичної освіти, але зі спеціалізацію гештальт-терапевта та сексолога.

Світлина: онлайн-газета «ПолітАрена»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *