Арена

“Агрофюрер” готується до подальшої боротьби з опозицією

Білоруські правоохоронці готуються до екстрадиції колишньої кандидатки в президенти Світлани Ціхановської, яка знаходиться за межами країни.

Про це повідомило слідче відомство республіки.

“Ціхановську в даний час оголошено в розшук. Відповідні документи на її екстрадицію передані в Генеральну прокуратуру”, — відзначили в СК.

Як уточнили в відомстві, особи з найближчого оточення Ціхановської нібито готувалися до захоплення будівель у Гомелі. “За даними слідства, співробітниками ГУБОПіК (Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією) проводилися оперативно-розшукові заходи, спрямовані на виявлення ряду осіб, що займалися організацією масових заворушень під час виборів. Правоохоронці отримали інформацію про те, що особи з найближчого оточення Світлани Ціхановської готуються до масових заворушень і захоплення будівель у Гомелі”, — йдеться в повідомленні.

“З метою планування своїх дій обвинувачені 5 серпня організували зустріч, на якій була присутня в тому числі сама Ціхановська. З її участю обговорювався план по організації масових заворушень, а також захоплення будівель адміністрацій і виконкомів, призначенням замість глав і голів своїх осіб. За результатами розслідування фігурантам пред’явлено звинувачення. До всіх застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту”, — поінформувало відомство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *