Арена

У Кабміні запевнили, що вже влітку Європа може відкрити кордон для українців

Європа поки не відкриває кордони для масових поїздок українців та вже влітку у багатьох буде шанс потрапити на “заморські курорти”.

За прогнозом віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної, можливі кілька варіантів для громадян відпочити вже цього літа.

В разі продовження жорстких локдаунів по всьому світу українці будуть обмежені у виборі країн для подорожей на літній відпочинок. На даний момент Державна авіаційна служба затвердила перелік “відкритих” країн, серед яких ті, що користуються популярністю в українських туристів – Туреччина, Кіпр, Туніс, Чорногорія, Хорватія, Болгарія, Грузія, Албанія та ін.

Відкриттю країн ЄС може посприяти і зниження рівня захворюваності в Україні. Можливо вже до кінця весни українці матимуть ширший доступ за кордон, ніж зараз.

Доступ в певні країни можливо буде реальний після щеплення вакциною від коронавірусу. До літнього сезону дефіциту в доступі до вакцини повинно стати менше і це спростить поїздки українців за кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *