Арена

Двері ОПУ були оцінені у чверть мільйона

Управління адміністративними будинками Держуправління справами уклало угоду з ТОВ “Виробничо-будівельна компанія “Побутрембуд” на виконання ремонту пошкоджених дверей і тамбура ОПУ за 235 тисяч гривень.

Про це є інформація у системі ProZorro.

До 28 травня “Побутрембуд” мав завершити поточний ремонт внутрішніх дверних блоків та вхідних тамбурів будівлі Офісу президента. Закупівлю провели за переговорною процедурою з огляду на “виникнення особливих економічних обставин з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій”.

Замовник вказав, що “у результаті застосування учасниками цієї акції фаєрів, димових шашок, петард, вибухових пакетів, феєрверків, аерозольної фарби та інших предметів було пошкоджено будівлю”.

Також вказується на такі пошкодження: розбито скло у вхідних дверях одного з під’їздів будівлі; фасад першого поверху обмальовано фарбою, що завдало значної шкоди зовнішньому вигляду будівлі; внаслідок запуску феєрверків постраждали двері та внутрішнє оздоблення тамбура одного з під’їздів; зафіксовані окремі осередки загоряння на першому поверсі та пожежа в кабінеті на другому поверсі.

“У результаті цих дій порушені нормальні умови діяльності співробітників Офісу президента України та завдано значних матеріальних збитків”, – зазначив замовник.

Він також написав, що експертна комісія ДСНС 25 березня визнала “ситуацію, що сталася 20 березня 2021 року у Києві внаслідок протиправних дій учасників масової акції біля будівлі Офісу президента, соціальною надзвичайною ситуацією об’єктового рівня”.

З огляду на це ремонт вирішили замовити без торгів для негайної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

На думку юристів з компанії “Міллер”, “службові особи Державного управління справами, починаючи з 20 березня (дата проведення акції, яка визнана “надзвичайною ситуацією”), мали більше ніж достатньо часу для проведення закупівлі таких послуг саме за процедурою відкритих конкурсних торгів, як цього вимагає п.1 ч.1 ст.3 Закону України “Про публічні закупівлі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *