Арена

Методи “роботи” ФСБ активно переймає СБУ – адвокат

Українські спецслужби дедалі більше нагадують російську ФСБ.

Про це написав адвокат Ілля Новіков на сторінці у соціальній мереж Facebook.

Адвокат нагадав, що у квітні суддя Чаус, на екстрадицію якого в Україні Молдова не дала згоди, зник в Кишиневі, і дуже швидко з’ясувалося, що співробітники українських спецслужб засвітилися на його вивезенні.

“На рівному місці виник дипломатичний скандал, який не вщух, а дістався у спадок адміністрації нового президента Санду. Тому що Молдова не може просто зробити вигляд, що викрадення не було. Три місяці Чаус перебував невідомо де (злі язики кажуть – на одній базі СБУ), і ось сьогодні його випадково виявив в одних трусах староста села і здав в поліцію. І за останніми повідомленнями, Чаус вже знову затриманий і відвезений з відділу поліції СБУшниками”, – зауважив Ілля Новіков.

“У мене через все це крінж і дежавю, тому що рівно сім років тому ФСБшники розповідали нам як вони точно так само випадково знайшли у себе під Воронежем Надію Савченко, яка за два тижні до цього зникла з Луганська. І тут раптом знайшлася в машині , яку даішники зупинили на дорозі через не включені фари”, – розповів адвокат.

“Коли СБУ списує схеми у ФСБ «тільки не слово в слово, а змінюй, щоб училка не спалила» – це і соромно, і тривожно. Тому що якщо вони працюють так у справі, у якій заздалегідь відомо, що буде великий міжнародний інтерес, то як вони працюють взагалі? І тому що, коли копіюєш схеми роботи, раніше чи пізніше починаєш копіювати і суть”, – зауважив він.

Ілля Новіков також виклав фотокопію аркуша зі справи Надії Савченко, до описується момент її викрадення співробітниками ДПС Росії.

Як відомо Ілля Новіков був у команді захисників ув’язненої Росією української льотчиці Надії Савченко.

ФОТО: видання Південний Дозор

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *