Арена

NYET: США мають проєкт санкцій, якщо Кремль знайде спосіб напасти на Україну

Сенатори Республіканської партії внесли до верхньої палати Конґресу США законопроєкт, що передбачає економічні та політичні санкції проти Росії, які можуть запровадити вже цими днями. У документі також ідеться про додаткову допомогу Україні.

“Військового вторгнення досі не сталося, але є инші способи, у які Росія може напасти на Україну, і які можуть бути виснажливими для українців, а також для європейської безпеки в цілому”, – заявив співавтор законопроєкту, старший член комітету з питань міжнародних відносин Джим Ріш.

За інформацією комітету з питань міжнародних відносин Сенату США, республіканці назвали документ “Never Yielding Europe’s Territory”, що у перекладі означає “ніколи не поступимося територією Європи”. Абревіатура проєкту закону має певний символізм – NYET (від російського “нет”).

Пакет санкцій передбачає негайні дії з метою зупинки проєкту Nord Stream 2, масштабні економічні втрати для Росії, а також зміцнює союзників і партнерів США та надає підтримку Україні.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони РФ заявили про те, що військові, які проходять навчання у Західному та Південному округах, що межують з Україною, розпочали повернення в місця постійної дислокації.

Натомість генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія зібрала бойові сили в Україні та навколо неї, і назвав ситуацію безпрецедентною з часів холодної війни.

До слова, розвідувальна спільнота InformNapalm одержала дані, що Росія планує диверсії “під чужим прапором” проти своїх “іміджевих” об’єктів для виправдання подальшої аґресії щодо України. Зокрема, спецслужби РФ розглядають можливість підірвати Керченський міст.

Крім того, нові супутникові світлини компанії Maxar свідчать, що РФ продовжує нарощувати військову силу в Криму, у Білорусі та на заході Росії. На ці території прибуває додаткова техніка та війська.

До того ж міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що тепер біля кордону з Україною перебувають приблизно 130 тисяч російських військових.

Тим часом президент України Володимир Зеленський не розуміє, чому світові лідери останніми місяцями обговорюють ризики нового військового нападу Російської Федерації на Україну. Попри заяви західних партнерів, занепокоєння Білого дому і заяви НАТО про скупчення російських військ поблизу кордону України недалекоглядний президент України Володимир Зеленський переконаний, що інформація про широкомасштабне вторгнення Російської Федерації — це кампанія із залякування, яку проводять окремі медіа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *