Арена

Зеленський лякає Лукашенка трагічними наслідками

Затриманих у Білорусі, так званих працівників “ПВК Вагнера ” вже повернулись до РФ за клопотанням російського генерального прокурора.

Про це повідомляє Генпрокуратура РФ.

“Передача зазначених осіб здійснена в суворій відповідності до норм міжнародного права і національного законодавства Російської Федерації і Республіки Білорусь, у тісній взаємодії органів прокуратури наших країн”, – сказано в документі прокуратури.

Правоохоронці РФ заявили, що компетентні органи Російської Федерації продовжать розбиратися з ситуацією, що склалася навколо цих громадян.

Реагуючи на цю подію, в офісі президента Зеленського зазначили, що сприйняли рішення Білорусі з прикрістю. Та додали, що Білорусь, звісно, має право приймати власні рішення.

“Безумовно, Республіка Білорусь – незалежна держава з власною позицією, але українська сторона очікувала юридично більш коректного й зваженого рішення”, – йдеться в заяві пресслужби президента.

Сам президент на своїй сторінці у Фейсбук написав про те, що наслідки цієї дії білоруської влади будуть трагічними.

“Наслідки цього рішення будуть трагічними. Ми розуміємо, що “вагнерівці” все одно повернуться до свого звичного заняття – розповсюдження війни.

Дай боже, щоб білоруській владі не довелося й на своїй території отримати ще один палаючий, знекровлений Донбас, створити який всі ці “вагнерівці” дуже добре вміють”, – написав президент.

Раніше онлайн-газета ПолітАрена повідомляла, що 6 серпня у ЗМІ з’явилась інформація про намір Лукашенка запросити в Білорусь генеральних прокурорів Росії і України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *