Арена

Прем’єр Греції полюбляє порушувати правила власного уряду

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вже не вперше порушив правила локдауну власного уряду та назвали його “безвідповідально зарозумілим”.

У соціальних мережах поширили фото і відео з зображеннями прем’єра під час візиту на острів Ікарія в оточенні 30-40 людей. На вихідних Міцотакіс відвідував віддалені острови Ікарія та Фурной в Егейському морі, щоб спостерігати за ходом вакцинації. За повідомленнями місцевих ЗМІ, на зборах також були присутні урядовці, міністри та службовці охорони здоров’я.

Раніше Міцотакіса звинувачували у порушенні правил карантину на початку грудня, коли він зіткнувся з негативною реакцією на свою поїздку на гірських велосипедах зі своєю дружиною в лісі навколо гори Парніта на північ від Афін. Тоді позував для фотографій з кількома перехожими – ніхто з них не був у масці.

Греки перебувають у закритому режимі з листопада, і їм заборонено відвідувати збори або переїжджати з одного муніципалітету до іншого, щоб відвідати свої сім’ї. Їм дозволяється виходити з дому лише на роботу, робити покупки необхідних предметів, відвідувати лікаря або займатися спортом неподалік від свого будинку та групами не більше трьох людей. Порушникам правил загрожує штраф у розмірі 300 євро, а організаторам зборів – 3000 євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *