Арена

ДБР починає працювати на догоду Кремлю?

Колишній голова Верховної Ради та народний депутат від «Європейської солідарності» Андрій Парубій повідомив, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо нього через сутички 2 травня 2014 року в Одесі.

«ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає «масовими заворушеннями». Ось такий документ», – написав Парубій у Facebook.

У документі, який оприлюднив народний депутат, йдеться, що Державне бюро розслідувань з 23 серпня 2019 року здійснює розслідування злочину, передбаченого статтею 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення), «за фактом створення та координування Парубієм А. В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території міста Одеси».

Державне бюро розслідувань наразі офіційно не коментувало інформацію.

Відомо, що 2 травня мав відбутися футбольний матч “Чорноморця” та “Металіста”, у зв’язку з цим, проукраїнські футбольні фани з’їхались до Одеси та пішли маршем. Вони нікого не били, а просто йшли на підтримку України. Про це навіть, іде мова у звіті Ради Європи. Приблизно о 15.20 на цей марш напали проросійські активісти, поліція сформувала кордоні після цього стало зрозуміло, що поліція не лише була на стороні проросійських нападників, а й людина на ім’я Віталій Будько з автомата з-за спин поліції почав стріляти по українських ультрас і активістах. Тоді було вбито першу людину – Ігоря Іванова. А далі все трапилось тому, що напали не на інтелігентних “майданівців”, а на футбольних фанів, які дали відсіч своїм супротивникам, не дивлячись на міліцейський кордон.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *