Арена

Візит європейської чиновниці до окупованого Криму – для України не піар-акція

Комісар Ради Європи з прав людини Міятович може відвідати цього тижня окупований Крим.

Про це сьогодні повідомили російські ЗМІ.

Водночас в МЗС України висловили сподівання, що цей візит Дуні Міятович відбудеться з дотриманням усіх необхідних процедур, передбачених її мандатом і міжнародним правом.

“Очевидно, що деякі московські ЗМІ ще не повикидали червневі кремлівські “нотатки для преси”. МЗС уже коментувало на початку літа московські реляції “про виконання Міятович так званих домовленостей з Москвою про її поїздку до Криму на запрошення РФ”. Ми можемо мати багато претензій до Ради Європи, але хочеться вірити, що посадовці з таким досвідом, як Дуня Міятович, не вчинять професійного самогубства, і не поїдуть на окуповані території без дотримання всіх необхідних процедур, які передбачені як її мандатом, так і міжнародним правом”, – сказав заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця в коментарі Укрінформу.

Він, також, додав, що Міятович перебуває у Страсбурзі, минулого тижня зустрічалася з Олегом Сенцовим і українськими дипломатами, а українська місія у Раді Європи працює над параметрами її майбутніх візитів в Україну.

Дипломат також наголосив, що для України міжнародний моніторинг у Криму – це “не піар-акція, як для Москви”, а копітка, системна і постійна робота щодо виконання окупантом своїх обов‘язків відповідно до норм міжнародних конвенцій та українського законодавства, на необхідність застосування якого вказують доповіді ООН.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *