Політвернісаж

Чорновіл викрив маніпуляції під час пресмаратону президента

Схоже, на пресмаратоні президента Володимира Зеленського була розіграна банальна постанова в дусі квартально-дев’яностоп’ятих номерів.

На це звернув увагу політолог, колишній нардеп Тарас Чорновіл.

“От я завжди люблю все перевіряти, а потім робити деякі висновки й узагальнення. …Один з кандидатів на працевлаштування в якомусь Зе-органі влади, а в минулому доволі солідний політолог, включався до мого ефіру на АТР. Коментуючи так званий прес-марафон, сказав, що було там усе дуже щиро, професійно та без усяких постановок. Наспівав іще купу дифірамбів, тому Зе просто зобов’язаний працевлаштувати таку послужливу людину. Але я тут не про політолога, а якраз про постановки, – відзначає Чорновіл. – Перша з них – це візит представника каниги рекордів України. І він сам, і вульгарна особа-прес-срекретар, і персонально Зеленський робили все можливе, щоб доказати, що це не заготований “рояль у кущах”, а самодіяльність представника книги рекордів. Було аж надто фальшиво. Можу наводити купу аргументів, але це й так аж світилося на лицях учасників мізансцени.

Я тут про інший інцидент. Серед груп журналістів деякі були для Зеленського особливо бажані. Там не задавали неприємних питань, грали у піддавки, подавали вигідний пас (не конче за домовленістю з прес-службою, бажання прогнутися й вислужитися ніхто не скасовував). З ними Зе говорив довго, значно перевищуючи відведений ліміт, який мав бути однаковим для всіх груп. А були групи неприємні. З ними довго розмовляти не хотілося, вульгарна особа Мендель ледве вичікувала моменту, щоб сказати: “Вихід там”. До числа таких належала й та група, в якій була присутня кореспондентка “Прямого ТВ”. Там узагалі з усіма якось розмова не ладилася, погано клеїлася й відповідь про міжнародну ситуацію, в яку вляпався Зе. І тут, “ну зовсім випадково” знизу почала кричати якась жінка в чорному, що в неї Філатов (ворожий для Зе мер Дніпра, який порвав з командою Коломойського, а на виборах підтримав Порошенка) відібрав квартиру, яка знаходиться на вул. Маяковського, 51б у Дніпрі. Зе, якось аж надто радісно зірвався з місця й почав розмову з жіночкою, а Мендель поспіхом заявила, що це було останнє питання. Тож, і дискусія з журналістами, й згадка про цей раунд виявилися геть змазаними.

А тепер про те, що називається “матчасть”, яку у відомому анекдоті льотчик-розтелепа радив колегам вивчати, бо інакше б’ють боляче. Тут “мат-частиною” стала саме адреса, яку Зе попросив назвати й скаржниця гучно озвучила: Маяковського, 51б у місті Дніпрі. Так от, місцеві журналісти поспішили глянути, що то за дім і яка там відібрана квартира. Були шоковані – нема у Дніпрі взагалі такого житлового будинку. Та й нежитлового нема. Я якось спершу засумнівався й поліз перевіряти, бо не вірив, що можна аж так тупо розігрувати замовну сцену при допомозі київських акторів і навіть не ознайомитися з “матчастью”.

Тож пропоную вам результати вивчення географії славного міста Дніпра. Там є аж дві вулиці Маяковського. Одна в колишньому селищі Таромське, яке в 2001 році було включене до складу тодішнього Дніпропетровська. Там ця вуличка коротенька й закінчується 11-им чи може 13-им номером. Але є в Центральному районі міста у промисловій зоні й значно більша вулиця Маяковського. Вона тягнеться від будинку органної музики (церкви) дугою паралельно проспекту Героя України Сергія Нігояна до станції метро Заводська, де переходить у іншу вул. Деземівську. Мабуть, саме про неї й ішлося. Так от, це класична промзона. Житлова забудова є лише на початку вулиці й завершується номером 7. Далі виключно заводські корпуси, базова станція Інтертелекому одна заправка й численні автобази.

Щоб було наочніше, заскрінив знимки місцевості. Перше фото – це вуличка в далекому передмісті. Друге – загальний вид на Маяковського в самому Дніпрі. Третє – та територія, на якій наче б то розміщений житловий будинок, у якому Філатов “віджав” квартиру в цієї Мешерякової, яка так вчасно врятувала Зеленського від незручних журналістів. Там бачите справа заправку під номером 39. А зліва корпус СТО серед кількох автобаз, який має номер 53. Жодного житлового будинку під номером 51б в цьому проміжку нема й ніколи не було. Четвертий скрін – детальніший вид цього району з номерами будинків.

Тому вивчайте матеріальну частину, зелені хлопці й дівчата, бо дуже вже примітивно палитеся…”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *