Арена

Сущенко дав оцінку заявам Богдана: йому варто постажуватися за кордоном

Колишній бранець країни-агресора, звільнений з російського увʼязнення журналіст Роман Сущенко порадив голові офісу президента Андрію Богдану пройти стажування за кордоном через заяви останнього про масмедіа. Про це Сущенко сказав під час зустрічі в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка зі студентами.

Сущенка дивують заяви А. Богдана про спілкування влади із суспільством без преси. Він також припустив, що керівникові офісу президента просто бракує досвіду.

«Може, варто було би постажуватися десь за кордоном, подивитися, як ці механізми працюють», — сказав Сущенко і нагадав про європейські цінності.

Журналіст наголосив, що подібна заява, на його думку, є помилковою і може тільки нашкодити іміджу політика.

Також Сущенко звернеться до Європейського суду з прав людини з позовом проти Росії.

«Ми з моїм адвокатом говорили про це… Ми збираємося звернутися з відповідним позовом до Європейського суду з прав людини», — сказав Сущенко.

Раніше журналіст та його адвокат Марк Фейгін заявили, що звернуться з ініціативою до міжнародного співтовариства, щоб створити механізм захисту політичних вʼязнів.

Журналіста Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року. Представники ФСБ заявили, що Сущенко — український шпигун і збирав інформацію про діяльність Збройних сил РФ та Росгвардії. Продажний російський суд дав йому 12 років колонії. 8 жовтня 2018 року його етапували в колонію в Росії.

7 вересня Україна і Росія обмінялися полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.

Сущенко розповів, що його затримання ФСБ готувала понад рік. За його словами, працівники ФСБ намагалися його вербувати У ФСБ намагалися схилити Сущенка до співпраці, але не катували його , а тюремники схиляли до співпраці.

Нагадаємо, у серпні  керівник ОПУ Андрій Богдан, коментуючи дезінформацію щодо свого звільнення заявив, що команді Володимира Зеленського не потрібні журналісти як посередники для спілкування із суспільством.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *