Візії

Політика та культура: багатозначність взаємозв’язків

Школа політичної аналітики НАУКМА спільно з Українським культурним фондом презентують безкоштовний масовий відкритий онлайн-курс “Культура та політика: багатозначність (взаємо)зв’язків”. Про це повідомляє онлайн-газета “ПолітАрена”.

Якщо ти хочеш зануритися у справжній “гуманітарно-суспільствознавчий” космос, то цей курс саме для тебе. В Україні тема (взаємо)впливів між політикою та культурою недостатньо досліджена, тому ми хочемо започаткувати міждисциплінарний напрям освітніх програм і досліджень про «стосунки» цих двох сфер. Автори лекцій не лише розглядають питання зв’язків політики з культурою та мистецтвом – у цьому курсі лектори намагалися проблематизувати цю тему, наштовхнути слухачів на роздуми про те, як політичні процеси можуть формувати порядок денний культурного життя і, водночас, чому політика та ідеології неможливі без мистецьких засобів свого втілення.

Усі матеріали до лекцій вийдуть окремим методичним матеріалом та дозволять усім, кого зацікавила ця тема, поглибити свої знання.

Професор НАУКМА Олексій Гарань анонсував теми лекцій безкоштовного онлайн-курсу Школи політичної аналітики НаУКМА “Політика та культура: багатозначність взаємозв’язків”:

ТЕМИ ЛЕКЦІЙ
1. Багатоманітність зв’язків між політикою та культурою
2. Архітектура між мистецтвом, політикою та функціональністю
3. Серіали та їхній вплив на політичне життя суспільства
4. Естетизація політики і політизація мистецтва
5. Чи можливе мистецтво поза політикою?
6. Масова культура і політичні ідеології
7. Чий Гоголь та Малевич? Пропаганда і війна за авторів
8. Чи буває політична експертиза творів мистецтва?
9. Квіти зла: політичний екстремізм і мистецтво
10. Мистецтво, як інструмент миротворчості
11. Культурна дипломатія як м’яка сила у міжнародних відносинах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *