Арена

Розведення сил у Золотому почали з порушенням семиденного режиму тиші

Голова партії “Голос” Святослав Вакарчук запевнив із трибуни Верховної Ради, що має докази того, що розведення сил в Золотому почали з порушенням семиденного режиму припинення вогню.

“Партія “Голос” вважає помилкою рішення про розведення військ без семиденного режиму тиші і ця формальна вчорашня заява, що нібито тиша семиденна відбувається не відповідає дійсності.

Ми маємо точну інформацію, що буквально позавчора і вчора лунали постріли безпосередньо біля лінії розведення в тих місцях, про які йде мова”, – заявив С. Вакарчук.

Політик уважає, що Мінські угоди мають бути переглянуті. На думку нардепа, Україна не має підлаштовуватися під політичну кон’юктуру инших держав.

Нагадаємо, що 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів у Золотому стартував у вівторок.

“Українська правда” перевірила дані зведення штабу ООС за останній тиждень і помітила, що за цей період у Генштабі фіксували обстріл у районі Золотого на ділянці розведення.

Пізніше в штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що спостережна місія ОБСЄ не зафіксувала обстріл у межах ділянки розведення біля Золотого 4, про який звітували українські військові.

Водночас, як свідчать зведення штабу ООС, українські військові фіксували обстріли з боку бойовиків біля Золотого не тільки 26 жовтня, а й раніше – 22 жовтня.

Як відомо, однією з обов’язкових умов для розведення сил і засобів є дотримання режиму тиші протягом 7 днів, що згідно з домовленостями, зафіксованими в Мінську, має підтвердити місія ОБСЄ.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, міністр закордонних справ Вадим Пристайко стверджував, що процес розведення підтвердять спостерігачі ОБСЄ.

“Чому ми затрималися? Нам потрібно, щоб це було не просто відведення, а воно має бути перевірене та підтверджене СММ ОБСЄ. Ми дали їм час на підготовку”, – заявив Пристайко.

Міністр також уточнив, що після Золотого й дотримання необхідного режиму припинення вогню буде також розведення сил у Петрівському.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *