Арена

Чому люди громили поліційний відділок у Прилуках

У Прилуках місцеві жителі протестували проти бездіяльности правоохоронців. Місцеві активісти перед відділком поліції запалили шини та вибили вхідні двері. Люди переконані, що 14-річного Дениса Чаленка вбив син судді з Києва, а правоохоронці хочуть швидко закрити справу.

Журналісти ТСН вирушили на Чернігівщину, де начебто місцеві мажори жорстоко вбили 14-річного Дениса, а його тіло викинули на колію.

Відомо, що хлопець на 30 хвилин вийшов із дому. На прощання він сказав матері, що любить її.

“Він вийшов із дому і сказав: мама, я тебе люблю! Це його останні слова були”, – каже Світлана Чаленко. Син обіцяв повернутися за півгодини, але не з’явився і за годину, його телефон не відповідав. “Я всі вулиці оббігла”, – каже жінка.

Через кілька годин Дениса знайшли на залізничній колії, де щойно проїхав потяг. “Отут лежав мій син, він бубликом був згорнутий”, – каже мама. В тому, що син загинув не під колесами, першими засумнівалися медики – травми здалися їм не характерними. “Сказали чергові швидкої допомоги: він уже давно, його сюди перенесли, його не поїзд збив”, – каже батько Віктор Чаленко.

Як і чому хлопчик опинився на залізничній колії у темний час доби за 5 кілометрів від будинку – це питання не давало спокою батькам. Вже вранці вони вирушили на повторний огляд і виявили численні плями крові за кількасот метрів від місця загибелі. По слідах вони дійшли до закинутої колії, де, на їхню думку, й сталося вбивство: “Ми фактично поліцію сюди привели за руку. Але добивалися ми цього більше години, поки я не подзвонив на Чернігів і не подав заяву, що ніхто не їде”.

В поліції ж стверджують, що мова йде не про вбивство, а про нещасний випадок. “Це потяг – розглядається така версія. Даних, які б вказували на насильницьку смерть, поки в нас немає”, – каже керівник Прилуцького відділу поліції Олександр Яцик. Батьки обурені, тим більше, що працівники залізниці заперечують свою причетність до трагедії. “Дитина лежала на колії вже мертва. Звісно, що не збивав! Ви взагалі бачили цю дитину? Він побитий був, які гематоми в нього під очима”, – каже помічник машиніста потяга Сергій Клименко.

Залізничник телефоном зізнається, що поліцейські наполягали, аби він дав инші покази. “Такі версії пропонували так сказать. Ну, якщо ми його не збивали, так що нам сказать, що ми його збивали?” – каже Сергій Клименко. Тим часом батькам загиблого на телефон небайдужі почали кидати голосові повідомлення. Анонімні свідки пояснюють: Денис вступився за дівчину, за це цого й побили: “Четверо людей його побили і один зарізав. І вони відтягнули його тіло на залізничний вокзал”.

Дядько хлопця каже, що вже чув таке від людей. “Це вже не одна людина каже, що це через одну дівчинку, за яку Денис заступився. Він з нею не зустрічався, може, просто подобалася, і він нам це говорив, що є дівчина, яка йому подобається”, – каже Анатолій Іллєнко. Батько пригадав, що напередодні своєї смерти син розповів про погрози – збереглася навіть переписка. “Показав фотографію, сказав: тату, мені цей хлопець погрожує. Я кажу синок, що він тобі пише? Що я тебе вб’ю, заріжу, закопаю”, – каже Віктор Чаленко.

Рідні Дениса разом із його друзями розпочали власне розслідування і дійшли висновку, що до зникнення хлопця причетні четверо хлопців – двоє місцевих, двоє киян. “Чутки такі ходять, що до цього злочину причетні діти високопосадовців, котрі працюють у судовій системі в Києві”, – каже адвокат Володимир Білик. Нині батьки домагаються повторної експертизи і долучення до розслідування столичних правоохоронців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *