Арена

Білорусь може зникнути з карти Європи, як незалежна держава

Над реалізацією проєкту поглибленої інтеграції, який передбачає створення єдиного парламенту і уряду працюють владні кола Білорусії та Росії.

Про це TUT.by заявив посол Білорусі в РФ Володимир Семашко.

“Президенти домовилися, що цілі заявлені грандіозні (договором від 1999 року – Ред.) і вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу і електроенергії, створити єдиний парламент і уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають наверх певні управлінські функції з обов’язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується” – сказав він.

Семашко додав, що з 31 підготовленої дорожньої карти 20 карт вже “абсолютно узгоджені” за підсумками недавньої зустрічі прем’єр-міністрів двох країн.

Він додав, що в дорожніх картах прописано створення єдиних ринків до 2021 року, але, за його словами, ще треба “прожити цілий рік, 2020-й, мати певну ціну газу, розв’язувати проблему компенсації податкового маневру”.

Раніше президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що не підпише жоден документ з РФ, якщо він буде суперечити суверенітету і незалежності Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *