Візії

Міністерство культури не толерує культуру й принижує творчих людей

Молода й перспективна театральна режисерка Катерина Чепура розповіла про свій конфлікт із бюрократами, внаслідок якого її незалежний театр опинився в надзвичайно скрутній ситуації.

«Друзі, шукаю адвоката, що допоможе з позовом до Міністерства культури, – заявила Чепура в своєму блозі. – Багато хто чув, що я виграла грант президента України на постанову вистави «Вона + війна».

Ця вистава була складною емоційно, фізично і логістично. Ми зробили її з нуля. Текст п‘єси, музика, тексти пісень. Тут була важлива кожна деталь оформлення, адже тема УПА є дуже складною в сучасній Україні. На жаль.

З реалізацією цього гранту ми пройшли сім кіл пекла, стоси документів, десятки перероблених звітів і сотні виснажливих розмов із працівниками Мінкульту і Казначейства.

Я дуже вдячна своїм друзям, а иноді просто незнайомим людям за те, що вони відгукувались і допомагали безкоштовно, або «в кредит».

Нині бюджетний рік скінчився і Міністерство культури «не встигло» передати до Казначейства звіти, а це означає, що ми не отримаємо майже половину коштів по гранту, які потрібні були ще на позавчора, коштів на які давно чекають люди, що повірили на слово нам і міністерству і зробили свою роботу авансом.

Щоб усе ж отримати цю частину гранту ми маємо виграти суд в міністерства, як виявилось ситуація для них не нова.

Отже, шукаю юриста, що погодиться допомогти в цій нелегкій справі.

Хто хоч трішечки стикався зі світом, в якому живуть незалежні театри, знає на скільки це складно, нам знадобиться кілька років щоб зібрати такі кошти, а люди вже зараз чекають на них”.

На фото Алєксандра Волчанського – Катерина Чепура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *