Візії

Під час виборів Зе!команда обіцяла взагалі скасувати призов…

У нас хтось на виборах говорив про “президента миру” на противагу “партії війни” Порошенка? І хтось у це повірив? І досі переповідає всю цю ахінею… Те, що йдучи на поступки ворогу ви лише підвищуєте ризики, збільшуєте кількість жертв та продовжуєте тривалість війни – це не для інтелекту тих, хто додумалися під час війни обирати президентом і верховним головнокомандувачем проросійськи налаштованого блазня. А як вам отаке порівняння реальних документів. Тут маєте посилання на два укази двох: президента Петра Порошенка й “ах какого класного чувака” Зеленського:

Указ №22/2019 П.Порошенка…

Указ №13/2020 В.Зеленського.

Загалом, ніби все стандартно як для таких указів, але вдивляємося в цифри (підкреслено на обох скрінах) і щелепа відвисає! То “президент війни” Порошенко обмежив коло призовників віковим проміжком 20-27 років, що значно скорочувало кількість потенційних призовників, але навіть для тилової служби залучав уже більш зрілих чоловіків, а не, фактично, ще дітей. На той час у зону бойових дій призовників узагалі не спрямовували, та й потреби в цьому не було – служба за контрактом стала престижною, належно оплачувалася, забезпечувався соціальний пакет, найперше – програма побудови житла.

А дезертир і “уклоніст” Зеленський, “прєзєдєнт міра” призиває до війська юнаків з 18-річного віку. Майже дітей… А ще це відбувається на фоні відтоку контрактників, які не сприймають зневаги нової проросійської влади до армійців, кримінальних процесів проти військових, капітулянтської політики. Також знівелювалися зарплати, припинено будівництво житла, згортають реформу забезпечення й харчування у військах. За таких умов виникає ймовірність того, що при першому загостренні ситуації діри в обороні можуть почати закривати призивниками (якщо не дадуть команду “просто пєрєстать стрєлять” та не чинити опору й здаватися “братній армії”).

То що там у нас було про “главноє міра достічь”? Коли готуються до миру, нижню вікову межу призову не не опускають… Добре, що ще хоч зовсім малих дітей не пропонують призивати, як у Гітлера в 1945-му… До речі, під час виборів клялися відразу ж припинити призов узагалі й використовувати лише професійну армію, що доки маємо військові дії, було не менш злочинною заявою.

Тарас Чорновіл, політичний експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *