Арена

Які суми заплатять українці державі за своє житло

В цьому році українцям доведеться заплатити податок за кожен додатковий квадратний метр житла, який перевищує встановлену законом норму.

Про це інформує Апостроф.

Податки доведеться сплатити тим, хто має квартиру , площею більше, ніж 60 квадратних метрів та будинок, площею більше, ніж 120 квадратних метрів. Якщо людина володіє і квартирою, і будинком, то загальна площа нерухомості не має перевищувати 180 квадратних метрів.

За квартири, більше 300 квадратних метрів та будинки, площа яких більше 600 квадратних метрів доведеться доплатити 25 тисяч гривень.

Податок доведеться заплатити навіть тоді, коли “зайві” квадратні метри – це одна із кімнат у багатокімнатній квартирі.

Також місцеві органи влади оподаткують нежитлові приміщення – сараї та гаражі.
Пропустить через 4

Від податку звільняються багатодітні українці та власники аварійних будівель, стан яких потрібно буде підтвердити документально. Сплачувати за квадратні метри не будуть також мешканці гуртожитків та учасники АТО. Останні,щоправда, за спеціальним рішенням органів місцевого самоврядування.

Максимальна ставка податку на нерухомість становить 1,5% від мінімальної заробітної плати за кожен метр площі вище норми. З 1 січня мінімальна зарплата в Україні становить 4 723 грн. Таким чином, максимальна ставка податку на нерухомість складе 70,84 грн за квадратний метр.

Платіжки від податкової українці отримають до 1 липня. Якщо податок не заплатити протягом 60 днів після отримання платіжки, то Фіскальна служба нарахує штраф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *