Арена

Зеленський грає за сценарієм агресора, бо не має власного?

Президент Зеленський поставив ультиматум організаторам Мюнхенської конференції, аби ті не пускали Петра Порошенка на його виступ.

Таку інформацію в ефірі одного з телеканалів розповів дипломат Костянтин Єлісєєв.

“Порошенко вирішив бути присутнім на українській панелі, де мав виступ президент України. Після завершення спілкування з Макроном, до Порошенка підійшов заступник голови Мюнхенської конференції, та повідомив, що команда Зеленського в ультимативній формі вимагала аби експрезидент Порошенко не був присутній на виступі на панелі, присвяченій Україні. Всі інші учасники конференції спокійно могли відвідати виступ Зеленського, навіть той самий Лавров”,- розповів Єлісєєв.

“Замість того, щоб висувати ідеї заради об’єднання проукраїнської коаліції, обґрунтування посилення санкцій, ми висуваємо якісь авантюрні, аматорські пропозиції, як краще відступати: чи то секторами, чи то селами, чи то кілометрами. Замість того, щоб нав’язати свій порядок денний і звільняти території, ми намагаємося заморозити ситуацію на Донбасі. От таке враження створили його (Зеленського – ред.) ініціативи. Ми не почули те, що очікували політики. Ми з ними говорили. Вони очікували, що президент використає Мюнхенську конференцію для того, щоб після 9-10 місяців при владі він нарешті міг сформулювати чітку стратегію звільнення Донбасу і деокупації Криму. До речі, він це вже багато місяців обіцяє. І Мюнхен був би прийнятним приводом це зробити.

На жаль, цього всього не було зроблено. Звичайно, є певне розчарування. Тому що деякі речі, які були запропоновані, навпаки показали, що ми намагаємося грати за російським сценарієм, як то йшлося про спільне патрулювання разом з так званими ОРДЛО україно-російського кордону”, – також сказав дипломат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *