Арена

“Друга Путіна” в Австрії запідозрили у корупції

Антикорупційна прокуратура Австрії має намір розпочати розслідування щодо можливої корупції, пов’язаної з призначенням бізнесмена Зігфріда Штігліца головою наглядової ради держкорпорації ASFINAG ще коли лідер ультраправої Партії свободи (FPÖ) Норберт Гофер був міністром транспорту країни.

Про це повідомляє Euractiv.de.

До і після призначення в ASFINAG (відповідальну за будівництво та обслуговування автомобільних доріг) Штігліц пожертвував суму 20 тисяч євро асоціації “Австрія в русі”, яка, як підозрюється, є інструментом для таємного перенаправлення грошей FPÖ без відома рахункової палати.

Хоча Гофер спростував будь-які форми правопорушень зі свого боку, його партія підтвердила, що прокурор просив зняти з нього недоторканність.

Як відомо, у грудні 2016 року Партія свободи підписала п’ятирічний контракт про співпрацю з путінською “Єдиною Росією”. Члени партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

Торік, після скандалу з таємним відеозаписом, тодішній лідер FPÖ Гайнц-Крістіан Штрахе пішов у відставку як з посади у партії, так і з посту віцеканцлера Австрії.

Оприлюднені відеозаписи демонстрували, як Штрахе на іспанському острові Ібіца домовлявся з нібито племінницею російського олігарха про співпрацю, обіцяючи їй державні контракти в обмін на підтримку партії.

Він розповідав, що донори могли давати гроші благодійним асоціаціям, які офіційно не мають зв’язків з партією, але які укомплектовані союзниками FPÖ, і останні можуть перерахувати партії ці гроші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *