Арена

З 1 травня поліція почне надсилати автомобілістам “листи щастя”

Систему автоматичної фіксації перевищення швидкости в Києві запустять з 1 травня 2020 року.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час презентації системи президенту Володимиру Зеленському.

“У нас на сьогодні встановлено 20 камер у місті Києві. До 1 травня, до дня запуску системи в штатному режимі, буде встановлено ще 30 камер у Київській області. Ці камери встановлені не де завгодно, а саме в місцях, де, за статистикою, гинуло і травмувалося найбільше наших громадян”, – сказав Геращенко.

Як приклад він навів Південний міст Києва і Харківську площу.

“Камера фіксує перевищення швидкості. Після цього патрульний поліцейський фіксує на комп’ютері номер автомобіля. Після збігу номера з її маркою виписується адміністративний протокол, який поштою надсилають особі, котра порушила. Якщо за кермом був не власник автомобіля, він може повідомити людину, якій довірив авто, щоб та сплатила адміністративний штраф”, – розповів Геращенко.

Нагадаємо, закон, яким вводиться автоматична фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинности ще на початку серпня 2015 року.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Однак саму систему відеофіксації так і не розгорнули. У МВС скаржилися на дорожнечу проєкту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *