Арена

Школярам підготували новинки на час карантину і дистанційного навчання

З понеділка, 6 квітня, в Україні через введений в країні карантин стартує проект “Всеукраїнська школа онлайн”, під час якого 40 педагогів з Києва будуть навчати учнів зі всієї країни.

В офіційному Telegram-каналі президента Зеленського опубліковано список каналів і розклад уроків для учнів різних класів.

Щоранку українські телеканали транслюватимуть уроки, які будуть вести під час карантину 40 педагогів з Києва. Школярі з п’ятого по одинадцятий клас зможуть дистанційно вивчати 11 предметів.

З понеділка по п’ятницю о 10:00 уроки транслюватимуть такі українські телеканали:

  1. 5-й клас – Плюсплюс і 112 Україна
  2. 6-й клас – ZOOM і NewsOne
  3. 7-й клас – ZIK
  4. 8-й клас – Індиго і УНІАН
  5. 9-й клас – Рада і UA: Культура
  6. 10-й клас – UA: Перший
  7. 11-й клас – М1

Також уроки можна буде подивитися на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки України в Facebook і YouTube.

Батьків школярів закликають стежити за розкладом уроків, заохочувати дітей до перегляду і приєднуватися до пізнавального перегляду всією сім’єю.

В той же час співзасновник освітньої онлайн-платформи Prometheus Іван Примаченко стверджує, що освітня система не була готова до запровадження дистанційного навчання, отже сьогодні перед педагогами стоять нові виклики.

“Деякі освітні інтернет-платформи дають школярам змогу навчатися через інтернет. Наприклад, Prometheus. Зараз сайт пропонує безкоштовні курси, які додатково транслює на регіональних каналах, щоб їх могли дивитися діти без доступу до інтернету. Для вчителів з’явилася низка інструкцій про те, як налагодити оптимальне дистанційне навчання. А також – функція підвищення кваліфікації викладачів на відстані, яке офіційно зараховуватимуть”, – сказав Примаченко.

Та він переконаний. що врешті решт ця епідемія зможе вказати на всі слабкі місця системи і з’являється чудова можливість їх назавжди позбутися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *