Арена

Стало відомо, коли закінчиться шкільний рік і почнеться ЗНО

З 12 березня всі школи й університети України закриті на карантин через загрозу епідемії коронавірусу. Але навчальний процес не зупинився: учні та студенти здобувають освіту в онлайн-режимі. Про те, коли закінчиться навчальний рік, йдеться в авторській статті на сайті “Сьогодні”.

Коли закінчувати навчальний рік – вирішують педагогічні ради шкіл, але не пізніше 1 липня. Такий роз’яснювальний лист Міносвіти опублікувало 31 березня. Школи мають відштовхуватися від просування у навчальній програмі. Учні 11-х класів навчатимуться до кінця червня, щоб заповнити прогалини в програмі і підготуватися до ЗНО.

Директор середньої школи №5 в Печерському районі столиці Світлана Олексюк, пише “Сьогодні”, говорить, що їхня школа зможе закінчити навчальний рік до кінця травня.

“Ми працюємо з дітьми за програмою, яка у нас є. Щодня ми даємо завдання на перевірку, щоб діти самі бачили, як вони засвоюють новий матеріал. Ми бачимо, що можемо дати весь матеріал, оскільки всі вчителі працюють по-чесному. Щодо навчальних планів, ми завершимо навчальну програму до кінця травня і нам буде недоцільно продовжувати навчальний рік до 1 липня, тому що ми не втратили навчальні години”, – зазначає Світлана Олексюк.

Від державного підсумкового іспиту учнів четвертих і дев’ятих класів звільнять. Міністерство освіти вже опублікувало наказ. А ось Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться незалежно від строків карантину. Дати тестування просто можуть перенести. Зараз у Міносвіти розглядають два варіанти.

  • Якщо карантин закінчиться до початку літа, то ЗНО стартує в останні тижні червня і закінчиться в середині липня. У такому разі результати тестів оприлюднять наприкінці липня, а вступна кампанія почнеться з серпня.
  • Якщо карантин продовжать до початку серпня, то ЗНО стартує в середині серпня і закінчиться до середини вересня. Таким чином, вступна кампанія триватиме до середини жовтня, а перші курси почнуть вчитися з листопада, решта за графіком – з 1 вересня.

З 6 квітня в межах проєкту “Всеукраїнська школа online” 40 педагогів з Києва на час карантину стали вчителями для всієї України. Для підтримки цього важливого соціального проєкту “Медіа Група Україна” відкрила вільний доступ до трансляцій уроків на платформі OLL.TV.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *