Арена

Орендар ставка застрелив під час відпочинку сімох учасників російсько-української війни

У Попільнянському районі Житомирської области місцевий орендар озера з мисливської рушниці застрелив сімох людей.

Про це повідомляється на сайті поліції области.

“Сьогодні, орієнтовно о 1:00, у селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків місцевий житель, орендар, під час конфліктної ситуації з невідомими зробив низку пострілів із мисливської рушниці, унаслідок чого смертельні вогнепальні поранення отримали семеро людей”, – йдеться в повідомленні.

Обставини події з’ясовують. На місці працюють слідчо-оперативні групи. Стрільця затримали, зброю в нього вилучили.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що загиблі приїхали на озеро на риболовлю.

“На березі ставка відпочивала компанія киян, старих друзів, які там збиралися вже не раз половити риби. Усього за даними слідства їх було 9 осіб, включно з орендарем ставка, громадянином 3. 1962 р.н. Після розпиття спиртних напоїв шестеро лягли спати у сарайчику. Двоє продовжували вживати спиртні напої з орендарем ставка. Приблизно о 1 годині ночі, орендар ставка, професійний мисливець З., на ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів зі своєї гладкоствольної мисливської рушниці марки «ІЖ». Спочатку він убив двох, що були поруч із ним. Потім почав розстрілювати шістьох, які спали. Усього він встиг розстріляти сімох людей. Лише один, почувши постріли, встиг втекти до лісу, вийти в село і викликати поліцію”, – написав Геращенко у фейсбуці.

Він також повідомив, що затриманого спрямують на судово-психіатричну експертизу.

Згодом з’ясувалося, що жертвами стрілянини стали учасники АТО на Донбасі – усі семеро були добровольцями. Про це в коментарі ТСН розповіла керівник Департаменту комунікації поліції Житомирській области Алла Ващенко.

“Всі загиблі – це учасники АТО, добровольці від 1990 р.н. наймолодший і 1970 р.н. найстарший. Усі вони мешканці Києва. Їх було восьмеро – приїхали вони на відпочинок ще 21 травня о 5 ранку”, – розповіла вона.

За словами Ващенко, один із них, який залишився живим і викликав поліцію, не постраждав. Зараз чоловік співпрацює з поліцією й дає свідчення.

Тим часом стало відомо, що серед причин стрілянини та вбивства сімох людей у Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині обговорюють три версії.

Зокрема і ту, що військових найняли для “роботи”. Про це повідомив волонтер та блоґер Назар Приходько.

“Перша, буцімто, вбивця не хотів давати хабаря високопоставленому районному начальнику поліції, тому той найняв хлопців для “серйозної розмови”. Друга – всі учасники трагедії знали один одного, саме тому відбулося застілля, але в якийсь момент хлопці почали звинувачувати власника ставка у тому, що вони воювали, а він своїх синів на війну не пустив. Алкоголь дався в знаки. І третя – ставок колись належав одному з вбитих, але нинішній господар якось недобросовісно його купив, згадалися старі образи”, – розповів Приходько.

Додав, що дуже важко тепер буде дізнатися всю правду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *