Арена

Європейці шукають способів співпраці з Росією в умовах санкцій

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав до підтримки України і при цьому підкреслив потребу вибіркової співпраці з Росією.

Про це він заявив під час вступного слова на щорічній конференції послів Німеччини, яка почне головувати в Раді безпеки ООН в червні та у Раді ЄС в липні, пише ЄП.

“На сході ми повинні обов’язково підтримувати Україну і зміцнювати зв’язки з усіма Східними партнерами. Але нам також потрібна відверта дискусія про те, як поводитися з Росією, яка відчуває себе сміливою, аби кидати виклик важливим загальним інтересам європейської безпеки”, – сказав він.

Боррель вважає, що Євросоюзу необхідна “вибіркова взаємодія” з Росією щодо важливих для блоку питань.

“Це не суперечить тому, аби бути твердими. Нам потрібен розумний баланс між твердістю і санкціями проти Росії з обережною спробою взаємодії в окремих областях”, – переконаний Боррель.

“Ми повинні пам’ятати про взаємозалежність у енергетичній сфері, про яку я не повинен нагадувати вам, у Німеччині. Нам потрібно купувати газ, а їм потрібно продавати. Тож інвестуймо у досягнення кращого розуміння серед нас, як ми можемо зміцнювати довіру, щоб разом рухатися вперед”, – додав глава європейської дипломатії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *