Арена

“Треба просто перестати хворіти?”: Україна б’є антирекорд по кількості хворих на коронавірус

Минулої доби в Україні зареєстрували 921 випадок захворювання на коронавірус. Померло 19 осіб, видужали 586 осіб, йдеться в даних Системи моніторингу поширення епідемії Апарату РНБО України.

Загальна кількість хворих – 34 984, летальних випадків – 985, одужали – 16 033.

Найбільшу кількість хворих за добу (142) знову зареєстрували у Львівській області. Усього коронавірус в області виявили 3540 осіб.

У Рівненській області підтвердили 121 новий випадок. У Києві захворіли 92 людини, у Чернівецькій області – 76. Ця область залишається рекордсменом за кількістю хворих (4211). На другому місці є Київ, де коронавірус підтвердили в 4 176 осіб.

У Закарпатській області підтвердили 78 нових випадків (всього 1960), на Волині – 63 (всього 1673). Аналогічний добовий показник у Тернопільській області.

Жодного нового випадку зараження не підтвердили в Дніпропетровській і Кіровоградській областях.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу закликав українців дотримуватися запобіжних заходів, щоби стримати епідемію.

Відомо, що раніше, ще кандидат у президенти Зеленський казав, що війну можна припинити, якщо “просто перестати стріляти”. На початку пандемії у соцмережах згадали цей вислів і перефразували, що, мовляв, епідемії в Україні не буде, якщо “просто перестати хворіти”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *