Арена

“Слуги” в парламенті та уряді працюють як конкуренти

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель дав оцінку турборежиму нинішнього парламенту, в якому більшість становлять депутати з пропрезидентської фракції “Слуга народу”.

На думку громадського діяча, турборежим виявився міфом. Насправді він від самого початку не був турборежимом. Якщо говорити про форму, то вона його нагадувала: вечірні та нічні засідання, рекордна кількість законопроєктів тощо. Але якщо порівняти цей парламент із парламентом попереднього скликання, то у нас виходить дивна ситуація — жодного турборежиму немає навіть і близько. Більше того, показники законодавчої роботи, порівняно з попередниками, серйозно погіршилися.

“Такий ключовий показник — це кількість ухвалених законопроєктів. Якщо порівняємо парламент попереднього і цього скликання, ми побачимо значно меншу кількість ухвалених законопроєктів. І я хочу наголосити, що ми порівнювали [статистику голосувань і в] докоронавірусний період, тому що під час пандемії парламент збирався рідше, і там теж були показники зі знаком мінус. Роботу Верховної Ради варто оцінювати на “4”, але не за 5-бальною, а 12-бальною системою”, – зазначив Олексій Кошель.

Він також відзначає, що парламент і Кабінет міністрів працюють як конкуренти, навіть більше – “слуги” реґулярно провалюють урядові законопроєкти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *