Арена

Підняття головного прапора: апотеоз бездарности та недоречности

Сьогодні в Україні відзначають День Державного Прапора. З цієї нагоди в столиці урочисто підняли головний прапор України.

Свято встановлено “на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України”, згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Відомий журналіст, колишній редактор “Газети по-київськи” Сергій Тихий вважає провальною сьогоднішню урочисту церемонію підняття прапора.

“Подивився церемонію підйому прапору України на новому флагштоку в Києві. Цікаво, хто взяв підряд на оце? Якийсь апотеоз бездарности та недоречности, – відзначає Сергій Тихий. – Спочатку три барабани протягом хвилин десяти ніби цвяхи в голову забивали, поки вносили прапор і кріпили його до ланцюга. Навіщо так довго й одноманітно, Господи? Немає відповіді… Потім якась дама (чесно – не розібрав хто саме – потім підказали, що то була Джамала. Не впізнав – багатою буде )))) виконувала гімн “Ще не вмерла” без музичного супроводу. При цьому вона так шумно хапала повітря, ніби їй було дуже зле. Це був єдиний можливий варіант? Це взагалі – мислимо так все провалити?”

Нагадаємо, що довжина нового флаґштоку прапора становить майже 90 метрів, а розмір полотнища – 16 на 24 метри.

Елементи підсвітки споруди встановлені таким чином, що побачити прапор можна буде в будь-який час доби з будь-якої точки столиці України.

Споруду флаґштоку звели на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України в Другій світовій війні”, біля “Батьківщини-матері”.

Проєкт зі встановлення флаґштоку та прапора – благодійний. Реалізований за кошти меценатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *