Арена

Німеччину закликають припинити дружні стосунки з агресивною Росією

Сенатор Республіканської партії США від штату Арканзас Том Коттон закликав Німеччину зупинити будівництво газопроводу “Північний потік – 2”.

Про це він заявив після того, як німецький уряд оприлюднив  факт виявлення токсину в крові російського опозиціонера Олексія Навального.

“Зупиніть трубопровід “Північний потік – 2″, щоб притягти росіян до відповідальності”, – написав він у Twitter у середу, 2 вересня, після оприлюднення німецьким урядом факту виявлення в крові Навального отрути типу “Новачок”.

Коттон був одним з американських сенаторів, які погрожували санкціями німецькому порту Мукран у зв’язку з будівництвом “Північного потоку – 2”. Зокрема, зазначалося, що США позбавлять порт перспективи “фінансового виживання, якщо він продовжить надавати товари, послуги і підтримку” цьому проєкту.

Як передає Deutsche Welle, заклики переглянути домовленості з Росією щодо газопроводу лунають і в самій Німеччині. Зокрема, про це заявив голова комітету бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген.

В свою чергу, Ангела Меркель виступила на захист газопроводу, зробивши, при цьому щодо Росії жорстку заяву через отруєння Навального.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *