Арена

Росії доведеться відповідати на незручні питання Заходу

У керівництва НАТО немає сумніву, що Навальний був отруєний “новачком”, а отже Росія повинна відповісти на “серйозні запитання”.

Таку заяву зробив Єнс Столтенберг після засідання послів НАТО.

Він наголосив, що отруєння Навального є “жахливим замахом на вбивство”, та розповів, що на засіданні Німеччина проінформувала послів Альянсу у цій справі.

“Докази не викликають сумнівів. Навальний був отруєний бойовою нервово-паралітичною речовиною з групи “Новачок”. Застосування такого виду зброї жахає”, – сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що використання хімічного нервового агента є порушення міжнародного права і всі члени НАТО засудили застосування такого виду зброї.

“Ми закликаємо РФ повністю співпрацювати з неупередженим міжнародним розслідуванням, щоб притягнути винних до відповідальності”, – сказав Столтенберг, додавши, що “Росія зобов’язана дати відповіді на такі серйозні питання”.

Раніше, так званий президент Білорусі, Лукашенко, на зустрічі з російським прем’єр-міністром заінтригував повідомленням про наявність “цікавих” записів, які, начебто, зробили спецслужби Білорусі, з яких зрозуміло, що ніякого отруєння Навального не було. Сьогодні записи були оприлюднені, їх транслюють по всіх державних телеканалах Білорусі. Через переклад саму розмову не чути та оригінальні слова розібрати неможливо.

Дослівно:

Варшава: Алло! Добрий день, Нік. Як наші справи?

Берлін: Начебто все за планом … Матеріали щодо Навального готові. Будуть передані в адміністрацію канцлера. Очікуємо її заяви

В: Отруєння підтверджується точно?

Б: Послухай, Майк, в даному випадку це не так важливо … Йде війна … А під час війни всі методи хороші.

В: Згоден. Треба відбити охоту Путіну сунути ніс в справи Білорусі. Найефективніший шлях – втопити його в проблемах Росії, а їх чимало! Тим більше найближчим часом у них вибори, день голосування в регіонах Росії.

Б: Цим і займаємося … А як ваші справи в Білорусі?

В: Якщо чесно, не дуже. Президент Лукашенко виявився міцним горішком. Вони професіонали і організовані. Зрозуміло, їх підтримує Росія. Чиновники і військові вірні президенту. Поки працюємо. Решта при зустрічі, не по телефону.

Б: Так-так, розумію, тоді до зустрічі, бувай.

В: Бувай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *