Арена

Як відрізнити коронавірус від грипу чи застуди

Керівник відділення невідкладної медицини в Медичному центрі Ейнштейна в Монтгомері доктор Роберт Чинчіла розповів, як відрізнити коронавірус від грипу і застуди.

Багато з вірусів мають схожі симптоми, в той час як інші пов’язані з певним захворюванням. Восени у багатьох будуть симптоми нежитю або болю в горлі, ломоти тіла або лихоманки, і у вас потенційно може бути будь-який з цих симптомів при різних типах інфекцій.

“Оскільки ми вступаємо в сезон грипу та з іншими простудними і респіраторними вірусами і захворюваннями, які, як правило, переважають в цю пору року, інші коронавіруси і риновіруси, ті фактори, які викликають застуду, їх може бути досить важко диференціювати між одним і іншим, грунтуючись на скаргах пацієнта, тому що деякі симптоми перехрещуються”, – зазначив Чинчіла.

Одним із симптомів більш властивих для коронавірусу є втрата нюху або смаку і висока температура. При застуді у пацієнта зазвичай не буває підвищеної температури.

“У вас буде біль в горлі, кашель, невеликий головний біль, нежить, але ваша температура зазвичай залишається нормальною. При грипі у вас буде жар, біль у горлі, ломота і біль в м’язах, кашель і втома. Багато з цих речей також зустрічаються в COVID-19, зі скаргами на жар, ломоту та біль, нудоту, блювоту, а також кашель і задишку звертаються люди”, – сказав лікар.

За його словами, іноді у пацієнтів з грипом і коронавірусом розвивається пневмонія. Буває, що вже в лікарні зустрінуться дві людини – одна хворіє коронавірусом, а друга грипом та заразять один-одного.

Лікар сказав, що якщо завтра стане доступна вакцина від коронавірусу, він порекомендує людям зробити прививку як від коронавірусу, так і від грипу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *