Арена

Молоді аферисти вигадали фінансову піраміду, обдурили десятки тисяч людей і потрапили до рук поліції

Четверо чоловіків у віці від 26-ти до 43-х років організували схему виманювання грошей у довірливих та ласих до легких грошей громадян. Їм вдалося виманити у своїх жертв 150 мільйонів. Вкладникам пропонували пасивний дохід від інвестицій у внутрішній валюті проєкту, проте перевести в готівку таку валюту було неможливо. За скоєне організаторам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Сучасні “остапи бендери” створили власний сайт, де пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування в бізнес, пов’язаний із продажем електротехніки та роботою таксі.

Для інвестування громадяни купували сертифікати вартістю від трьохсот до 300 тис. гривень. Організатори обіцяли щоденний прибуток (понад 350% річних) від вартості сертифікатів у вигляді внутрішньої валюти. Внутрішню валюту фігуранти пропонували конвертувати в криптовалюту, однак через технічні характеристики сайту вивести прибуток було неможливо. Крім цього, ціна на криптовалюту була нижчою в понад 100 разів від тієї, яку відзначали організатори.

У шахрайську фінансову піраміду інвестували гроші понад 55 тис. громадян. За попередніми даними, сума збитків становить понад 150 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *