Арена

Кілька відомих росіян мають небезпеку загинути від російських “любителів шпилів”

Шестеро осіб, які живуть у Великій Британії – Володимир Ашурков, Михайло Ходорковський, Євген Чичваркін і Борис Карпичков, давній ворог Кремля і британський громадянин американського походження Білл Браудер, і колишній офіцер МІ-6 Крістофер Стіл сьогодні є під смертельною загрозою.

Британські ЗМІ нагадали про вбивство у 2006-му колишнього російського шпигуна Олександра Литвиненка в Лондоні, а у 2018-му спробу вбити в англійському Солсбері колишнього офіцера КДБ і перебіжчика Сергія Скрипаля і, виходячи з такої логіки, передбачають, що згаданим росіянам загрожує смерть.

У 2017-му Стіл видав “брудне досьє”, в якому стверджується, що Росія зібрала компромат на експрезидента США Дональда Трампа.  Ашурков був змушений піти з посади інвестиційного банкіра в Росії через зв’язки з Олексієм Навальним, чий фонд боротьби з корупцією він очолює. Навальний сам став жертвою “Новичка” і його посадили в тюрму після повернення з Німеччини. Ашурков в 2015-му отримав притулок в Британії. Він сподівається, що британська влада працює над запобіганням будь-яких замахів на вбивство.

“Я не сумніваюся, що російські спецслужби здатні проводити страти в будь-якій точці світу. У Британії сталося не менше 10 смертей з підозрілих причин. Проте відчуваю себе в більшій безпеці на вулицях Лондона, ніж Москви. Але ніщо не може гарантувати повної безпеки”, – сказав 49-річний банкір Ашурков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *