Арена

За медійною атакою проросійських “Резидента” та “Леґітимного” проти голови ДПС Любченка стоять Андрій Гмирін і Олександр Кучеренко

Перед початком конкурсу на посаду голови Державної податкової служби України, на заборонених в Україні проросійських телеграм-каналах “Резидент” та “Легитимный” розпочалася медійна атака проти чинного голови ДПС Олексія Любченка.

Про це повідомляє “Інформатор”.

На думку експертів, саме чинний голова має всі шанси залишитися на посаді, оскільки провів реформу ДПС і за останній рік не потрапив до жодного корупційного скандалу. Конкурс має відбутися 29 березня 2021 року. До участи в конкурсі допущені 9 кандидатів: Любченко Олексій, Бамбізов Євген, Зенін Дмитро, Олейніков Євген, Рубан Наталія, Симчера Василь, Федоров Вячеслав, Шкураков Василь та Кучеренко Олександр.

Як повідомляють наші джерела в правоохоронних органах, замовниками інформаційної кампанії проти Олексія Любченка на телеграм-каналах, що за даними СБУ куруються російськими спецслужбами, виступили Андрій Гмирін та Олександр Кучеренко. Чи будуть висуватись офіційні звинувачення на адресу Гмиріна та Кучеренко наразі невідомо.

Андрій Гмирін, експодатківець, “схемщик” часів президентства Віктора Януковича. За інформацією ЗМІ, Гмирін раніше був причетних до створення “податкових” схем в інтересах Віталія Хомутинника та Олександра Клименка. Наразі Андрій Гмирін в публічній площині позиціонує себе як “експерт з питань оподаткування”. Олександр Кучеренко є креатурою Гмиріна на посаду голови ДПС.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну аґентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації. Зокрема мова йде про роботу телеграм-каналів “Легитимный” та “Резидент”. До її складу входили мешканці Харкова та Одеси, активісти так званої “русскої весни”. Матеріали, які поширювали у Telegram-каналах, були направлені на створення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації. Ключовим завданням виконавців була дискредитація органів державної влади, вплив на державну політику, штучне створення соціальної напруги та протестних настроїв серед громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *