Арена

Тупицький не зміг потрапити на ініційоване ним же засідання

Державна охорона ефективно спрацювала, щоб не допустити суддю Тупицького на засідання, яке він сам і організував через указ президента про його звільнення з посади.

“Прийшов – для дачі пояснень суддям для прийняття рішення. Ми можемо пройти? Ні? Ви зриваєте тоді засідання. Всім суддям розіслано моє розпорядження про скликання засідання, воно опубліковане у пресі. Всі знають про це. Ви зриваєте засідання”, – сказав Тупицький в ефірі телеканалу “Прямий”.

Охорона Тупицького не пропустила, попри те, що він наголошував, що на засіданні має відбутися таємне голосування про його відставку, і що він хоче дати пояснення.

Тупицький сказав, що якщо його не пускають, то він і надалі “залишається суддею і головою КС”. Після цього він поїхав.

Відомо, що 29 березня Тупицький оголосив про скликання спеціального пленарного засідання Конституційного суду України на 12 квітня через указ президента про його звільнення з посади судді.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *