Арена

Планують вакцинувати все населення курортного містечка

Мешканців міста Моршин, що на Львівщині, де проживає  4 239 осіб вакцинуватимуть від COVID-19.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, сьогодні стартує пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я України.

“За ініціативою міського голови Руслана Ільницького Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно-курортних закладів. Працівники Моршинської міської ради та КНП “Моршинська міська лікарня” проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на COVID-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку. Ми зі свого боку підтримали цей проєкт”, – розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Повідомляється, що в першій партії вакцини CoronaVac, яка надійшла для Львівщини, 2 400 доз із 11 240 виділено для вакцинації жителів Моршина.

Запис на вакцинацію усіх охочих проводиться через сімейних лікарів та на сайтах і Facebook-сторінках Моршинської міської ради та КНП “Моршинська міська лікарня”.

У департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА зазначають, що реалізація цього пілотного проєкту дасть можливість вивчити та проаналізувати ефективність вакцинації населення від імунокерованих інфекцій в окремо взятому населеному пункті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *