Арена

Росія нікуди не забрала свої війська від українського кордону

З лютого по квітень цього року Росія накопичувала свої війська і техніку на навчальних полігонах в Криму.

Про це повідомляє Лабораторія цифрових криміналістичних досліджень Атлантичної ради США (DFRLab).

На покинутій авіабазі “Озеро Донузлав”, розташованій в 85 км на південь від Херсонської області, зафіксували транспортні вертольоти Мі-8 і вантажні Мі-26. Ще дев’ять ударних вертольотів Мі-28 і чотири транспортні вертольоти Мі-8 з’явилися на авіабазі “Кіровський” поблизу Феодосії.

“Цей тип перевезень не є звичайним в Кіровському, де зазвичай розміщується невелика кількість легких транспортних літаків”, – йдеться в матеріли.

На тренувальний полігон “Ангарський” на околиці Сімферополя перекинули бойові танки Т-72Б3, десантні машини БМД і БТР-Д, самохідні 120-міліметрові міномети “Нона”, 122-мм гаубиці Д-30, бензовози і автомобілі техдопомоги. Їх перевозили до Криму залізницею разом з підрозділами 76-ї повітряно-штурмової дивізії.

На тренувальному полігоні “Опук”, де проводила навчання 58-загальновійськова армія РФ, агресор стягнув танки, бронетехніку, артилерію і допоміжні машини, а також радар Каста-2Е2. Ця база містила найбільшу групу військ РФ під час останнього нарощування озброєння.

“Це може означати намір тримати значну кількість підрозділів на Опуку тривалий час, або радар може приєднуватися до підрозділів ППО в Феодосії. Обидва варіанти є ймовірними”.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *