Арена

Степанов збирається продовжувати медреформи, а “слуги” готують Ляшка на посаду міністра

В Україні потрібно завершувати медичну реформу та підвищити зарплатню лікарів.

Про це у відеозверненні заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Рік тому я взяв на себе відповідальність за всю медичну систему в країні, лікарів, медиків і пацієнтів. Боровся за високі зарплати, за розвиток медичної галузі, за життя кожного українця”, – зазначив Степанов.

“Я не писав ніяких заяв про звільнення, оскільки несу відповідальність перед людьми. Депутати повинні приймати рішення…. Між мною і колегами іноді виникали суперечки. Поки підкилимні ігри стосувалися мене особисто, я не звертав уваги. Але події останніх днів змушують мене висловити свою думку. Закривати очі на те, як роками політсилами з низьким рейтингом знищується Медсистема і лікарів знову намагаються загнати в стійло, я не буду. Реформи мають бути реалізовані професіоналами і практиками, а не підганяти під політичну кон’юнктуру”, – заявив Степанов.

“Нормальна медицина – коли лікар думає, як врятувати пацієнта, а не як прогодувати сім’ю. Моя боротьба за великі зарплати і соцгарантії для медиків йшла врозріз із їхньою ідеологією лікаря-кріпака, який перебуває в повній залежності від медичної бюрократії… Я брав на себе відповідальність… і слово своє тримаю”, – підсумував Степанов.

В той же час, нардеп від “Слуг народу”, член комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов в ефірі Прямого заявив про те, що одним з кандидатів на посаду міністра охорони здоров’я є головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Не є таємницею, що на цю посаду одним з кандидатів точно є Віктор Ляшко” – сказав політик.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *