Арена

Росію рано чи пізно притягнуть до відповідальності за окупацію українського Криму – США

США продовжать надавати підтримку Україні для боротьби з російською агресією.

Про це заявила міністерка енергетики США Дженніфер Гренхолм сьогодні на саміті “Кримської платформи”.

“Хочу відразу заявити: ми разом з Україною, з усіма вами, ми одностайно засуджуємо незаконну анексію Криму … США пишаються тим, що протягом трьох десятиліть були з Україною”, – сказала Гренхолм.

“Ці відносини ще більше зміцняться наступного тижня, коли обидва президенти зустрінуться у Вашингтоні, округ Колумбія. Від імені президента Байдена хочемо заявити про підтримку України, її реформ, вашої роботи щодо північноатлантичних прагнень. Ми підтримуємо вашу боротьбу з корупцією і в більшому сенсі – вашу більш серйозну боротьбу з російською агресією. Наша підтримка залишатиметься конкретною, суттєвою. Ця підтримка триватиме далі”, – пообіцяла вона.

“Ми надаватимемо підтримку Збройним силами України, зокрема щодо захисної зброї, обладнання, які потрібні Україні в боротьбі з російською агресією. Ми продовжимо наші дипломатичні зусилля для вирішення конфлікту на Донбасі. Ми хочемо поставити Росію на її місце і ми хочемо домогтися припинення її втручання на сході України та в Криму”, – додала вона.

“Ми абсолютно віддано працюємо в напрямі допомоги щодо вирішення цього конфлікту. Ми вважаємо, що “Кримська платформа” справді донесе до всіх довгоочікувану думку, що Крим – це Україна і що Росію треба притягти до відповідальності за її агресію”, – резюмувала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *