Арена

Українці не довіряють якості вакцин від коронавірусу

Понад 56% дорослого населення України в найближчій перспективі не планують робити щеплення від коронавірусу.

Як свідчить опитування “Демократичних ініціатив”, люди пояснюють це недостатньою перевіреністю вакцин і страхом перед можливими побічними ефектами.

В Україні один з найвищих відсотків противників вакцинації  у світі.

Основним аргументом “за” вакцинацію є потреба працювати у період посилення карантинних обмежень, а також бажання поїхати за кордон. В ефективність і безпечність вакцини респонденти не дуже вірять.

Запровадження обов’язкової вакцинації в Україні є непопулярним. За обов’язковість щеплень виступають трохи більше від 23% опитаних, проти – майже 52%. Респонденти, які самі хворіли або, ймовірно, хворіли на COVID-19, частіше виступають за обов’язковість вакцинації.

Дослідження проводилося за фінансової підтримки Великобританії в період з 14 по 24 серпня, було опитано дві тисячі людей. Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, що в Україні від ковіду поки що вакцинували менше ніж 15% населення. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у серпні казав, що до кінця року в Україні планують вакцинувати щонайменше половину дорослого населення.

Щеплення проти ковіду в Україні роблять з 18 років, але в окремих випадках вакцину дозволено використовувати дітям віком від 12 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *