Арена

Прокурорка Венедіктова помстилась Kyiv Post за критику – журналістка

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова та народні депутати від фракції “Слуга народу” тиснули на видання Kyiv Post за критику генпрокуратури.

Про це під час відкритої дискусії заявила журналістка видання Анна Миронюк.

Вона зауважила, що Венедіктова гостро відреагувала на критичний матеріал видання щодо її дільності на посаді Генпрокурора і погрожувала піти до суду.

“В газеті від 6 листопада минулого року був критичний матеріал про пані Ірину Венедіктову. Цей матеріал викликав невдоволення Генеральної прокурорки. І після виходу цього матеріалу вона викликала до себе головного редактора видання Браяна Боннера”, – розповідає журналістка.

“Вона критикувала матеріал, критикувала газету за таку позицію. Вона засуджувала критику на свою адресу і погрожувала піти до суду”, – додала Миронюк.

За її словами тоді цю  ситуацію вдалося залагодити,  проте цьогоріч у видання знову з’явився критичний матеріал щодо реформи правоохоронних органах і діяльність Ірини Венедіктової

“Минув рік. Журналісти Kyiv Post знову опублікували критичний матеріал про перебіг реформ та про роботу Генеральної прокурорки, де вони ставили під питання її ефективність. Після цього пройшов певний час і, за словами Браяна, пані Венедіктова відкрила розслідування проти Аднана Ківана, які вона потім закрила. Це я кажу зі слів Браяна Боннера”, – заявила Миронюк.

Вона підкреслила, що Генпрокурорка мала можливість висловитися, вона публікувала колонки в Kyiv Post. Крім того, журналісти намагалися домовитися про інтерв’ю з Венедіктовою.

“Мало того, після першого матеріалу та її тиску на газету, ми увесь час намагались переконати Офіс генпрокурора вийти з великим інтерв’ю та надати можливість журналістам Kyiv Post поставити всі запитання, дати їй можливість висловитися та відповісти на нашу критику. Вона цією можливістю не скористалася”, – додала Анна Миронюк.

Журналістка зауважила, що останнім часом на видання вчинили тиск на різних рівнях, зокрема, представники монобільшості гостро реагували на певні матеріали.

“Були певні депутати від “Слуги народу”, які погрожували піти до суду після певних матеріалів. Цей тиск був, і я можу лише констатувати ситуацію”, – заявила Миронюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *